Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
 
ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE ALBINE

    Vă informăm că în perioada 12.05.2021 – 17.05.2021, SC PROVITIS SERV SRL, va efectua tratamente cu pesticide la plantația de vie, zona Cochirleni, fosta Ferma 14, 5 și 15, toxice pentru albine.
Lucrarea se va efectua – Terestru
Produsul folosit – VERTIMEC-doza 0,8 l/ha
Agregatul folosit – Tractor + Mașină de stropit
Data începerii – 12.05.2021
Data terminării – 17.05.2021
Cantitatea de soluție – 200 l/ha
Perioada de remanență – 21 zile 
    Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Detalii anunț
De interes
În atenția proprietarilor de albine

Vă informăm că în perioada 30.04.2021 – 04.05.2021, se vor efectua tratamente fitosanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului, cu produse insecto-fungicide, toxice pentru albine, păsări și om.
Detalii anunț

Distribuire tichete sociale

Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 19.04.2021 ora 9:00, programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL nr. 51/30.01.2020, pentru sărbătoarea Sfintelor Paști.
Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
- actul de identitate;
- ultimul cupon de pensie;
-  certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Anunț E-DISTRIBUȚIE DOBROGEA

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparație și întreținere a instalațiilor electrice, vă anunțăm pe această cale că se va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum din Cernavoda:
În data de 19.10.2020 în intervalul orar 09:00-13:00 întrerupere parțială pe str. Ghioceilor, Ioachim Ionașcu, Brândușelor, Prel. Seimeni, Nicolae Iorga, Tudor Stavru, Octavian Goga, Tudor Arghezi, Radu Iordachescu, Mircea Eliade, Prel. Victoriei.

Lucrările ce se vor executa au ca scop creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice oferite clienților și sporirea siguranței în exploatare a instalațiilor electrice. 

Ultimele stiri
COMUNICARE

Având în vedere încadrarea județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, pe raza orașului Cernavoda vor fi respectate măsurile prevăzute de anexa numărul 3, după cum urmează:
ANEXA 3 – Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori
1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.
7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.
8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de

COMUNICAT DE PRESĂ

    Primăria Cernavoda informează locuitorii orașului că începând cu data de 19.04.2021, orele 8:00 se va deschide Centrul Local de Vaccinare, situat în strada Cazarmii nr 6, în incinta campusului școlar (fosta cantină). 
    Centrul Local de Vaccinare Cernavoda va funcționa zilnic, între orele 08:00-20:00, de luni până duminică. Imunizarea cetățenilor se va face doar în baza unei programări prealabile, pe platforma electronică, rovaccinare. 
    Modalitățile de planificare la vaccinare sunt următoarele:
• prin intermediul platformei electronice (de către beneficiar sau aparținător);
• prin medicii de familie, care au obligația legală de a face aceste programări;
• prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25;
• la Primăria orașului Cernavoda, Direcția de Asistență Socială, doar pentru persoanele vulnerabile. 
    Conform adresei nr.7161/13.04.2021 de la Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, imunizarea populației la Centrul Local de Vaccinare Cernavoda se va face cu vaccinul tip Moderna. 
    Accesul către Centrul Local de Vaccinare Cernavoda se va face pe intrarea principală a Campusului Școlar din strada Cazărmii nr. 6.

Detalii anunț
Acțiune distribuire  tichete sociale pentru Duminica lăsatului de sec (Începutul postului Sfintelor Paști)

    Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 03.03.2021ora 09:00 programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL nr. 51/30.01.2020, pentru Duminica lăsatului de sec (Începutul postului Sfintelor Paști). 
    Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
- actul de identitate;
- ultimul cupon de pensie;
- certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Data publicării,  01 martie 2021

Ultimele comunicate de presa
EPIDEMII
INFORMEAZĂ-TE! FII PREGĂTIT! PROTEJEAZĂ-TE!


OPRIȚI RĂSPÂNDIREA! PROTEJAȚI SĂNĂTATEA!

Respectați măsurile impuse de autorități!
Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun!
Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați!
Dacă sunteți bolnav evitați contactul apropiat cu alte persoane pentru a preveni răspândirea!
Nu luați medicamente fără prescripția mdicului!
Evitați contactul cu peroane suspecte de boală!
Adresați-vă de urgență medicul la apariția simptomelor de boală! ( febră, dureri în gât, tuse, respirație dificilă, dureri musculare, etc.)
Învățați-vă copiii să utilizeze regulile de igienă pentru prevenirea răspândirii bolilor!

Material 
Data publicării,  16 octombrie 2020
ACORDAREA UNOR FACILITATI FISCALE LA PLATA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE PENTRU ANUL 2020

    În ședința ordinară a Consiliul Local Cernavoda din data de 30.07.2020, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.
Acest proiect a fost elaborat în conformitate cu prevederile OUG 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și instituirea unor măsuri fiscale și vine în sprijinul cetățenilor cernavodeni cu următoarele facilități:
- Reducerea impozitului aferent anului 2020 cu 20% și scutirea taxei lunare pe clădiri pentru persoanele fizice și juridice afectate de întreruperea totală sau parțială a activității pe perioada stării de urgență ( termen depunere cerere 15.09.2020);
- Anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 datorate bugetului local cu condiția plății integrale a celor din urmă (termen depunere cerere 15.12.2020).
Procedurile ce trebuie urmate pentru a beneficia de aceste facilități fiscale sunt disponibile accesand HCL nr. 187/30.07.2020, respectiv:
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de reducere a impozitului pe clădiri anual, aferent anului 2020, cu o cota de 20%;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020 datorate bugetului local al orașului Cernavoda;
- Procedura de acordare a unor facilități fiscale de scutire a taxei lunare pe clădiri.

Festivitatea „Nunta de aur” va avea loc anul acesta în data de 21 august

    Primăria orașului Cernavodă organizează festivitatea „Nunta de aur” în cadrul căreia vor fi premiați cetățenii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. 
    Evenimentul va avea loc în 21 august 2020 la Primăria orașului Cernavoda, la orele 10:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură I.D.Chirescu, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. 
    Așadar, atât familiile, cât și persoanele văduve, domiciliate în orașul Cernavodă, care împlinesc sau ar fi trebuit să împlinească în acest an 50 de ani de căsnicie sunt rugate să se prezinte la Oficiul Stării Civile cu actele de identitate şi certificatele de căsătorie pentru înscriere, până la data de 17 august 2020, orele 16:00. 
    Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, cetățenii pot contacta biroul de Stare Civilă Cernavodă la telefon 0241 487143 sau 0732 190450.

Romana English
 
  • ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE ALBINE - Detalii anunț ***
  • COMUNICARE ***
  • COMUNICAT DE PRESĂ - Detalii anunț ***
  • Acțiune distribuire  tichete sociale pentru Duminica lăsatului de sec (Începutul postului Sfintelor Paști) ***
  • ÎN ATENȚIA FERMIERILOR ***
    
Descrierea site-ului Programe și proiecte Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 13/05/2021
nr. vizite: 1020316
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
vineri, 14 mai 2021 03:22:11