Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
Cui se adreseaza serviciile oferite de acest site
Serviciile oferite de aces site se adreseaza in primul rand cetatenilor orasului Cernavoda, dar si turistii pot beneficia de informatii utile. Pentru vizitatorii straini a fost creata o versiune speciala a site-ului in limba engleza. Cetatenii si turistii pot afla foarte usor tot ce ii intereseaza despre autoritatile locale, structura organizationala a Primariei si a Consiliului Local, adrese de contact, hotarari ale Consiliului Local, bugetul Primariei, proiecte, ultimele stiri, acte necesare pentru diferite tipuri de solicitari etc.
Pentru informatii mai detaliate privind turismul sau mediul de afaceri local sunt furnizate adrese ale unor alte portaluri, specializate in publicarea si actualizarea de astfel de informatii.
 
 
Obiectivele urmarite de acest site, prin serviciile pe care le ofera

*** Informatii utile si actuale despre administratia publica locala
Informatiile prezentate pe site sunt actualizate continuu, ori de cate ori este nevoie.
Structura site-ului a fost gandita cat mai sugestiva, astfel incat utilizatorii care nu au cunostinte prea avansate despre cum functioneaza sau cum este structurata administratia publica sa poata gasi foarte usor informatiile cautate.


*** Implicarea comunitatii locale in administratia publica si in procesul de luare a deciziilor
Unul din obiectivele administratiei curente este acela de a implica cetatenii in luarea de decizii privind proiectele primariei. Municipalitatea publica pe site, intr-o sectiune special destinata acestui scop, proiectele pe care urmeaza sa le supuna aprobarii Consiliului Local.
Orice membru al comunitatii locale isi poate acum exprima parearea privind proiectele publicate, si sa trimita sugestii sau observatii on-line, la o adresa de e-mail special destinata.

*** Reducerea birocratiei
Cetatenii pot acum sa afle, accesand o sectiune special destinata a site-ului, informatii despre actele necesare diferitelor tipuri de solicitari, sa descarce si sa printeze fluturasii cu lista actelor necesare, si mai ales sa descarce formularele tip, pe care sa le listeze si sa le completeze ulterior. In momentul in care legislatia va permite, utilizatorii vor putea aplica on-line sau prin e-mail. In plus, cetatenii care au depus si inregistrat o cerere la Primarie pot acum sa afle in orice moment care este starea rezolvarii acesteia (aprobata, neaprobata, in lucru) sau la ce functionar din Primarie se afla in lucru.
Acest lucru este posibil urmare a implementarii unei noi aplicatii de management al documentelor in cadrul Primariei, care permite monitorizarea circulatiei cererilor, arhivarea electronica, si in curand si semnatura electronica.


*** Imbunatatirea comunicatiei dintre cetateni si administratia publica
Cetatenii pot afla foarte usor programul de lucru si adresele de contact ale tuturor functionarilor din Primarie (e-mail, numere de telefon, adresa biroului unde lucreaza) si le pot trimite intrebari sau sugestii. Pentru probleme urgente, Primaria a pus la dispozitie
numarul de telefon al dispeceratului, care functioneaza non-stop.
 
*** Transparenta in exercitarea actului administrativ
Vizitatorii acestui site pot obtine informatii complete despre functionarea si organizarea Primariei (organigrama, regulamentul de functionare, adresele de contact si declaratiile de avere ale tuturor functionarilor publici, programul de lucru, buget, taxe si impozite, buletinul informativ), si, de asemenea, despre Consiliul Local (structura si componenta Consiliului Local, declaratiile de avere ale consilierilor, Hotararile Consiliului Local).
Toate realizarile si proiectele Primariei sunt descrise in detaliu, pentru ca cetatenii sa stie cum a fost imbunatatita viata orasului. Ultimele stiri privind administratia publica sunt publicate intr-o sectiune speciala de pe pagina principala, si sunt disponibile si in format XML, iar cetatenii sau alte pagini de web se pot abona pentru a le primi in format electronic.

*** Accestibilitate pentru toate categoriile de cetateni
Avem in plan sa imbunatatim accesabilitatea site-ului si pentru persoanele cu diferite dizabilitati. De asemenea, dorim sa oferim versiuni ale site-ului in mai multe limbi straine.
  • Întrerupere alimentare cu energie electrică ***
  • ANUNȚ IMPORTANT ***
  • ANUNȚ DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE - Detalii anunț ***
  • Programul European Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD ***
  • A N U N Ţ privind selecția pentru 5 (cinci) poziţii de membri în Consiliul de Administrație al Societății ”Utilități Publice-Gospodăria Comunală” S.R.L.
    ***
    
Descrierea site-ului Programe și proiecte Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 19/06/2015
nr. vizite: 17559
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
sâmbătă, 23 octombrie 2021 07:55:57