Primaria Orasului Cernavoda
str. Ovidiu nr. 11, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
telefon: 0241 238030, 0241 487108, fax: 0241 239578, 0241 487124, email: primaria@cernavoda.ro
Pagina principala
cautare avansata...
stiri, comunicate de presa, anunturi de interes
 
Data pager
Page size:
select
 533 items in 54 pages
ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE ALBINE

    Vă informăm că în perioada 29.05.2021 – 01.06.2021, se vor efectua tratamente fitosanitare în livadă, la fosta Ferma 3, pomicolă limitrofă a orașului, cu produse insecto-fungicide, toxice pentru albine, păsări și om.
- Lucrarea se va efectua – Terestru
- Locul acțiunii – În pomicola limitrofă orașului (fosta ferma 3)
- Produsul folosit – Insecto-fungicide
- Agregatul folosit – Tractor U 650 + mașină de stopit tractată
- Data începerii tratamentului – 29.05.2021
- Data terminării tratamentului– 01.06.2021 
    Substanța folosită este toxică 24 de ore de la aplicare pentru albine, animale și păsări.
Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Detalii anunț
ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE PĂSĂRI

Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștința crescătorilor de păsări domestice de pe raza localitații, existența unor focare de gripă aviară, confirmate în țările vecine și pe teritoriul țării noastre. Având în vedere adresa Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța nr.14526/10.05.2021, trebuie respectate cu strictețe măsurile de profilaxie pentru prevenirea virusului în exploatațiile de păsări.
În conformitate cu prevederile Deciziei nr.1 privind măsurile adoptate în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 08.05.2021 crescătorii de păsări domestice trebuie să respecte următoarele măsuri de prevenire a răspândirii și controlului bolii:
• suspendarea comerțului ambulant de păsări, pentru o perioadă de 30 de zile, pe teritoriul țării;
• comercializarea păsărilor a caror stare de sănătate poate fi atestată va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate;
• separarea în cadrul gospodăriei a rațelor și gâștelor domestice de celelalte păsări de curte;
• evitarea creșterii păsărilor în aer liber, hrănirea și adăpostirea făcându-se fără a intra în contact direct și indirect cu păsările sălbatice vii ”specii punte”: vrăbii, ciori, porumbei, coțofane, etc;
• interzicerea accesului la luciul de apă a rațelor și gâștelor domestice pentru evitarea contactului direct și indirect cu păsările sălbatice vii;
• supravegherea permanentă a stării de sănătate a păsărilor și notificarea medicului veterinar zonal, în cazul apariției semnelor de boală sau a mortalităților;
• ținerea păsărilor în incinta gospodăriei;
• respectarea condițiilor de bunăstare a păsărilor (adăpost, hrană, etc.).

Detalii anunț
ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE ALBINE

    Vă informăm că în perioada 12.05.2021 – 17.05.2021, SC PROVITIS SERV SRL, va efectua tratamente cu pesticide la plantația de vie, zona Cochirleni, fosta Ferma 14, 5 și 15, toxice pentru albine.
Lucrarea se va efectua – Terestru
Produsul folosit – VERTIMEC-doza 0,8 l/ha
Agregatul folosit – Tractor + Mașină de stropit
Data începerii – 12.05.2021
Data terminării – 17.05.2021
Cantitatea de soluție – 200 l/ha
Perioada de remanență – 21 zile 
    Vă rugăm să luați măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Detalii anunț
COMUNICARE

Având în vedere încadrarea județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, pe raza orașului Cernavoda vor fi respectate măsurile prevăzute de anexa numărul 3, după cum urmează:
ANEXA 3 – Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori
1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.
7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-22.00.
8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de

COMUNICAT DE PRESĂ

    Primăria Cernavoda informează locuitorii orașului că începând cu data de 19.04.2021, orele 8:00 se va deschide Centrul Local de Vaccinare, situat în strada Cazarmii nr 6, în incinta campusului școlar (fosta cantină). 
    Centrul Local de Vaccinare Cernavoda va funcționa zilnic, între orele 08:00-20:00, de luni până duminică. Imunizarea cetățenilor se va face doar în baza unei programări prealabile, pe platforma electronică, rovaccinare. 
    Modalitățile de planificare la vaccinare sunt următoarele:
• prin intermediul platformei electronice (de către beneficiar sau aparținător);
• prin medicii de familie, care au obligația legală de a face aceste programări;
• prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25;
• la Primăria orașului Cernavoda, Direcția de Asistență Socială, doar pentru persoanele vulnerabile. 
    Conform adresei nr.7161/13.04.2021 de la Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, imunizarea populației la Centrul Local de Vaccinare Cernavoda se va face cu vaccinul tip Moderna. 
    Accesul către Centrul Local de Vaccinare Cernavoda se va face pe intrarea principală a Campusului Școlar din strada Cazărmii nr. 6.

Detalii anunț
Acțiune distribuire  tichete sociale pentru Duminica lăsatului de sec (Începutul postului Sfintelor Paști)

    Primăria oraşului Cernavodă, derulează începând cu data de 03.03.2021ora 09:00 programul de distribuire a tichetelor sociale, conform HCL nr. 51/30.01.2020, pentru Duminica lăsatului de sec (Începutul postului Sfintelor Paști). 
    Sunt invitați să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială toți beneficiarii de tichete (literele A-Z) cu următoarele documente în original:
- actul de identitate;
- ultimul cupon de pensie;
- certificatul de încadrare într-un grad de handicap, după caz.

Data publicării,  01 martie 2021

ÎN ATENȚIA FERMIERILOR
Vă informăm Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat tratarea semințelor de porumb în perioada 25 ianuarie – 24 mai 2021 cu produsele de protecție a plantelor CRUISER 250 FS, NUPRID AL 600 FS și PONCHO 600 FS pentru semănatul culturii de porumb.
Obligațiile fermierilor care vor derula acțiuni de semănat a semințelor de porumb tratate cu unul din produsele precizate mai sus sunt prezentate AICI.
ANUNȚ
În atenția proprietarilor de păsări (găini, rațe, gâște, etc)

Urmare confirmării în data de 11.01.2021 a două cazuri de INFLUENȚĂ AVIARĂ ( GRIPA AVIARĂ) de tipul H5 la 13 LEBEDE DE IARNĂ, prelevate din Șantierul Naval Constanța, vă informăm asupra măsurilor ce se impun în conformitate cu prevederile legale în localitățile aflate în afara zonelor de protecție și supraveghere.

Detalii anunț
Anunț important

    Potrivit O.U.G. nr. 208/2020 pentru modificarea O.U.G. nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, începând cu luna decembrie 2020 se majorează plafoanele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, astfel:
- pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică,  limita de venit mediu /membru de familie crește de la 786 lei la
800 lei
pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi, gaze naturale și energie electrică,  limita de venit mediu /membru de familie crește de la 750 lei la
800 lei.

Detalii anunț                                                        
Data publicării,  vineri, 8 ianuarie 2021

 

 

Anunț E-DISTRIBUȚIE Dobrogea

    Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparație și întreținere a instalațiilor electrice, în perioada 23-25. 11. 2020, în intervalul orar 09:00-17:00, E-DISTRIBUȚIE Dobrogea va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum:
- în data de 23.11.2020 întrerupere parțială pe str. Anghel Saligny, Ovidiu , Nicolae Bălcescu , Mircea cel Bătrân Gheorghe Asachi, Al. Vlahuță
- în data de 24.11.2020 întrerupere parțială pe str. Anghel Saligny, Ovidiu, Nicolae Bălcescu, Mircea cel Bătrân, Gheorghe Asachi, Al. Vlahuță
- în data de 25.11.2020 întrerupere pe str. Seimeni, Dunării, Viitorului, Crinului 
    Lucrările ce se execută au ca scop creșterea calității serviciului de distribuție a energiei electrice oferite clienților și sporirea siguranței în exploatare a instalațiilor electrice.

    
Descrierea site-ului Programe și proiecte Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 23/03/2011
nr. vizite: 348637
Copyright © Primaria Orasului Cernavoda
marţi, 15 iunie 2021 18:45:35